- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

Az ügyfél egy földszintes nagy méretű családi házat szeretne. Három hálószobával, külön szülői fürdővel, háztartási helyiséggel és dolgozószobával.

Elolvasta a családiház-tervezésnél eldöntendő kérdések listáját és megválaszolta azokat. Fontos a családnak a nappalival egybe lévő étkező és a szeparált, becsukható konyha! Szeretik a rohanós hétköznapokon a konyhában gyorsan elfogyasztani a reggelit és az ebédet. Az alaprajz elkészítése előtt minden ehhez hasonló kérdést végiggondoltunk.

Kérlek, nézd át te is az alaprajzot és írd meg hozzászólásban a véleményedet. Annyit azonban vegyél figyelembe, hogy ez a családi ház alaprajz nem a te igényeidre készült, hanem egy meghatározott ügyfélnek. Ha tetszik neked, akkor minden további nélkül felhasználhatod az ötleteinket.

Nézd meg az alaprajzot nagyban!

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!

4 Hozzászólások

 1. Ellent kell mondjak az előző hozzáoszlónak! A szülői háló és a hozzá tartozó fürdőszoba körül vastagabb fal látszik. Ez arra utalhat, hogy gondolt a tervező a hangokra. A közös fürdőszobában található wc a folyosóval határos falon van és egyenesen megy le valószínűleg a pincébe a szennyvíz. Így ez nem lehet zavaró…

  A hálószobák és a nappali részének elválasztását nagyon jónak tartom. Különösen, hogy kihasználta a tervező ezt a teret és bele vonta a gardrób funkciót. Aki lakot már földszintes családi házban és járt sok ilyenben, az pontosan tudja, hogy elkerülhetetlen a közlekedők nagyobb aránya. Ha csak nem mindent a nappaliból nyitnak, ami ugye tudjuk, hogy nehezen működtethető félmegoldás.

  Ha végig nézem az ablakok elosztását és a garázs elhelyezését, akkor arra következtetek, hogy a kép alja a déli irány. Ez lenne logikus.

 2. Nem látszik a tájolás, így a fényviszonyok sem. Számomra rettentően zsúfoltnak tűnik hiába a nagy alap méret. A konyha és a nappali elválasztása szerintem (is) felesleges, mert a társasági élet abban a kettőben illetve össze kötésben zajlana.A vizes blokkok összevisszasága NEM költség hatékony és a hang terjedése (víz csobogás, toalett öblítés) szinte mindenkit érintene és zavarna, továbbá bidét sem látok. Inkább több toalett mintsem több kád! Nem tudom, hogy kinek tervezték, de ez a ház nem praktikus, szinte lakhatatlan, élhetetlen. Aki szereti az útvesztő játékokat annak ajánlható csak! Én nem venném meg! (Kár volt bele ennyi munkát tenni!)

 3. Én személy szerint a nappalival egy légtérben lévő konyhákat szeretem, de megtudom érteni azokat a háziasszonyokat is, akik ezt nem szeretik. Ezek valóban szokások kérdése.

  A szülői hálóhoz tartozó saját bejáratú fürdőt csak csodálni tudom. Nekünk is így van a házunkban.
  Kriszti

  • Ezen a konyha-nappali témán igen sokan sokan szoktak rugózni. De a másik, ami szánalmas, mikor a hálószobához tartozó teljes értékű fürdőszobát fogják kritizálják. Látszik ezeken a véleményeken, hogy talán az egész életüket egy panellakásban töltötték el és fogalmuk sincsen, arról, hogy mi van azon túl…

A te véleményed fontos!