Compacfoam – hőhídmegszakító építőelem

Érdekes építőanyagok

4
4665
Compacfoam - hőhídmegszakító építőelem
- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

Kedden jártam Bécstől északra a Compacfoam nevű cégnél. Beszéltem a tulajdonossal és megismerkedtem a Compacfoam hőhíd megszakító termékükkel, ami egy megerősített EPS hőszigetelő lemez.

A Compacfoam termék egy alternatíva a Purenit helyet. Nagy előnye, hogy a lambda értéke (λ=0,04Wm/K) sokkal jobb és könnyebb, mint a Purenit! Több Passzívház Intézet által minősített ablak  gyártója is ezt a terméket használja.

Bővebb információt a cég weboldalán találsz: www.compacfoam.de

Pár hasznos videó is elérhető a weboldalukon

Nézd meg a bejegyzéshez tartozó galériát!

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!

4 Hozzászólások

  1. Szia András,

    Az anyaggal kapcsolatban konkrét tapasztalatom nincsen.

    Általános tapasztalat az ablakok alsó csomópontjánál, hogy még várhatóak fejlesztések, amilyen a Compactfoam fejlesztése is. Általában tervezői és beruházói, valamint kivitelezői oldalról is szerencsés ha maga a kivitelező ablakgyártó, aki be is építi az ablakot kínálja a terméket és tudja is a beépítés szakszerű módját. A mi cégünk gyakran emiatt toktóldóval tervezi be ezt a csomópontot, a toktoldót pedig kívülről hőszigeteljük. Ez által a felelősségi körök és a munkafázisok nem kavarodnak valamint nincs plusz egy szereplő (például Comapctfoam beszállító) az építkezésen akinek a munkáját koordinálni kell. Hasznosnak tartanám, ha a megoldás megjelenne az általunk is gyakran megbízott ablakgyár által kínált megoldások között. A fejlesztés mindenképpen hasznosnak tűnik és leegyszerűsítheti a jelenleg használt beépítési csomópontot.

  2. Érdekes, hogy két nap alatt a fenti bejegyzésünk 1344 emberhez jutott el, de senki nem szólt hozzá a cikkhez. Az e-mail-en érkező bejegyzések alapján, arra következtetek, hogy nem igazán ismerik még Magyarországon ezt a hőhídmegszakító építőelemet.

A te véleményed fontos!