EcoBuilding 3.0 átadás

Mérföldkő

2
1813
Laki Ádám (Fejlesztő), Peer András (EcoBuilding), Németh Judit (Projektmenedzser), Pálfi András (Webfejlesztési tanácsadó)
- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

Az EcoBuilding projekt 2020 legnehezebb szakaszát zárjuk most. Elkészült az új felület, melynek segítségével teljesíteni tudjuk a kitűzött céljainkat. Innentől kezdve indulhat a látványos szakmai munka.

A fejlesztést 2015. január 19-én kezdtük meg a tervezéssel és 2016. február 10-én zártuk le az új oldal nyilvánossá tételévvel. Azon felület mögött, amit most látsz nem csak egy Word Press fut a maga designjával. A háttérben maximálisan automatizált folyamatok összehangolt működése történik. Annak érdekében, hogy minél hatékonyabban és szélesebb körben tudjuk üzemeltetni a portálunkat.

Mi volt a háttérben?

Mindenki azt gondolja, hogy egy weboldal elkészítése egy viszonylag egyszerű feladat. Én is így voltam ezzel. Ez az egyik oka, hogy már az EcoBuilding 3.0-nál járunk és még mindig alig foglalkoztunk a tartalomgyártással. A másik ok, hogy az információ korában élünk, melyben a technológiák nem csak újak, hanem szinte követhetetlenül fejlődnek. Ez azt jelenti, hogy a saját szakmánk mellett meg kellett tanuljuk és tapasztalatot kellett gyűjtsünk erről az új kommunikációs platformról. Ez nagyon sok zsákutca bejárásával járt és rengeteg energia befektetésével.

Munkamegbeszélés Laki Ádám fejlesztővel a Webshark irodájában - 2015. május 14.
Folyamattervezés Laki Ádám fejlesztőmérnökkel, a Webshark irodájában – 2015. május 14.

Az EB 3.0-hoz vezető út számokban:

 • elkészült egy 11 oldalas fejlesztési terv – 2015. január 19.
 • 7 városban, 3 országban 15 tervezőmérnökkel és 10 építőipari céggel folytattunk előzetes egyeztető tárgyalásokat és megbeszéléseket az új koncepció kialakításával kapcsolatban,
 • végeztünk egy többlépcsős igényfelmérést az építtetők körében 4082 ember felkeresésével,
 • hosszas keresés és szűrés után 2 szoftverfejlesztőtől kértünk be ajánlatot,
 • 2015. március 5-én megkezdtük a Webshark-kal a fejlesztés előkészítését,
 • a fejlesztés során 7 alkalommal találkoztunk személyesen, alkalmanként 3-4 órát dolgoztunk Laki Ádám fejlesztőmérnökkel,
 • a fejlesztés során 152 oldalnyi jegyzettet és emlékeztetőt készítettünk,
 • a tervezéshez használt A5-ös füzetben 46 oldalt szabadkézi feljegyzés és vázlat készült,
 • összesen 92 napot, azaz 736 munkaórát töltöttünk a projekttel (egyeztetéseket nem számolva bele),
 • a fejlesztés eredményeként elkészült az EcoBuilding 4.0 terve is,
 • az új portált publikáltuk – 2016. február 10.

Az eredmény:

 • induláskor 15 mérnökből és 10 építőanyag forgalmazóból álló csapat, akik a nyitottságuknak és a jövőbe gondolkodásuknak köszönhetően kérdések nélkül a kezdetektől támogatták az EcoBuilding projektet,
 • 35 oldalas EcoBuilding üzemeltetési kézikönyv,
 • egy összetett CRM rendszer, mely a háttérben dolgozik,
 • a mai kornak mindenben megfelelő responsive weboldal,
 • 3 szoftver és 18 plugin üzemelteti a rendszert,

Az EcoBuilding a felhasználói folyamatokat figyelembe véve egy nagyon jól megtervezett oldal. A projekt a fejlesztés során folyamatosan formálódott, míg végül elértük az induláshoz szükséges alap célt. Igyekeztünk alakítani és megvalósítani az igényeket, valamint terelni a projektet a megfelelő irányba. Andrással együtt dolgozni igazi élmény volt, mérnök ember lévén komolyan figyel a részletekre. Szakértelmünket teljes mértékben elfogadta, ami biztosította a gördülékeny közös munkát. Sok sikert és töretlen fejlődést kívánunk az EcoBuilding-nek!. – Laki Ádám, Webshark

Ők formálták meglátásaikkal és tapasztalataikkal az új portál felépítését

Ezennel is köszönjük nekik, hogy nem kímélve minket, őszinte kritikákkal és véleményekkel segítettek minket az új portálunk megtervezésében!

Építészek, gépészek és építőmérnökök:

Építőanyag forgalmazók:

A következő lépések

Végig fogjuk olvasni az összes eddigi bejegyzésünket és ahol szükséges ott pontosítjuk és kiegészítjük őket. Új cikkeket és fotó albumokat fogunk publikálni és minden eddigi profil tulajdonosunknak készre formáljuk a portfólióját, hogy minden építtető megtalálja magának a legmegfelelőbb tervezőmérnököt és építőanyag forgalmazót.

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!

2 Hozzászólások

  • Szia Firsh!

   A háttérben már folyik a tartalomtervezés. A tervek szerint belülről fogok kifelé haladni. Ez alatt azt értem, hogy a legapróbb részletekkel fogom kezdeni és onnan megyek majd az egész felé. Ez az adott kategóriában is jól fog elhelyezkedni, mert elől fogod találni az átfogó cikket és abból tudsz választani, hogy melyik irányba, melyik részletbe mész bele.

   Köszönöm a profiloldalamon az értékelésedet!
   üdv.:
   András

A te véleményed fontos!