- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

Ennél a régi felújítás alatt álló család háznál leástak a ház fala mellett egészen az alap alsó síkjáig, megcsinálták a vízszigetelést és nem tették fel a hőszigetelő táblákat.

Ez külső szemlélőként egyszerűen érthetetlen. Védhetnénk ezt a megoldást azzal, hogy az alagsor kívül lesz a termikus burkon (az alagsor nem lesz fűtve), és a földszint födémjét alulról fogják hőszigetelni. Ha ez így lenne, akkor miért tesznek be hőszigetelt ablakokat, ráadásul a külső falsíkra? Miután ezeket az ablakokat beépítették ebbe a pozícióba, az is szembetűnik, hogy nem lehet a földszint födémjét alulról hőszigetelni, mert az ablakok felső síkja egybe esik a födém alsó síkjával. Következésképpen nem fér el a födém alsó hőszigetelése az ablakoknál.

Ha megfelelő tervezőt választottak volna a felújítás megtervezéséhez, akkor ez biztosan nem történik meg. De a tervezési hibát még mindig meg tudta volna fogni a kivitelező, aki felhívja az építtető figyelmét, hogy amikor kiássuk körbe a ház mentén a földet és ellátjuk vízszigeteléssel, akkor már minimális költség a hőszigetelést is elhelyezni, és még a peremszigetelés szükségességét is meg kell vizsgálni. Ez kiváltképpen fontos, mert jelen épületnél másképpen nem lehet maradéktalanul megoldani a földszinti födém hőszigetelését.

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!

A te véleményed fontos!