Ház hőszigetelés ordítóan nagy hibával

Hőszigetelés-áttörési hiba

6
2094
- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

A fal hőszigetelése során miért gondolta ennek az elektromos kábelnek a beépítésénél a kivitelező, a mesterember, a tervező, a műszaki ellenőr és a tulajdonos, hogy ez így jó lesz? Igen jól olvasod. Ezek az emberek mind átsiklottak eme aprónak látszó kivitelezési hiba felett, miközben a fal hőszigetelését csinálták.

De akkor mégis mi az igazi baj ezzel a fal hőszigetelési hibával?

Vajon milyen hibákat vét el az az ember, aki eme aprónak látszó hiba felett szemet huny? Talán a szemlélettel van a baj? Jó lesz így, majd úgy is eltakarjuk a vakolattal.

A festés, a burkolatok és a vakolat nagyon sok mindent el tud takarni. Be lehet a szőnyeg alá söpörni a hibák egy jó részét. Ez különösen vonatkozik az építőiparra. Egy összedőlni akaró családi ház külsejét is úgy lehet szebbé varázsolni, hogy nem is veszed észre, mi van a felszín alatt.

Szeretnéd egy gányolt családi ház falai közt leélni az életed?

Biztos vagyok benne, hogy a válaszod NEM. Akkor az alábbi szemlélet nélkül ne is kezd el az építkezést.

Minden családi ház felújítás és építés a megfelelő előkészítésnél és az alapos, körültekintő tervezésnél kezdődik. Minden részmegoldás egy célt kell szolgáljon: kényelmes, fenntartható és energiatudatos ház épüljön!

Elsőre egy kis hiba még nem a világ vége. De mégsem engedhető meg! Igazán nagy sikert, nagy energiamegtakarítást úgy tudunk elérni, ha minden kicsi, néha aprónak tűnő részletre is odafigyelünk, és nem engedünk meg kis hibát sem magunknak.

Ha ezt a szemléletet végig szem előtt tartod és megköveteled az összes embertől, aki részt vesz a családi ház tervezésében és az építésében akkor utólag nem fogsz csalódni. Egy igazán értékes, energiatudatos családi házban fogod élni az életedet.

Nézd meg a bejegyzéshez tartozó galériát!

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!

6 Hozzászólások

  1. Üdvözletem, Ottó!
    (A kedves, megszólítás kicsit, hmm XX. századi)
    Én, egy maximalista ember vagyok, ez mellett, műszaki ember,építkezéseket vezetek, sőt gyakorolom a száraz építészetet, úgy 20. éve /gipszkarton falak, álmennyezet, díszítő forma tervevezés kivitelezése,/ Hagy, tegyem hozzá, hogy globális tapasztalattal rendelkezem, ennek ellenére tudomásul kell, venni, hogy vannak előre nem látott események! /Aprók, esetenként nagyobb, hiányosságok, melyek az adott folyamatban kerülnek feltárásra/. Érthetőben: Nem a tervező asztalán valósulnak meg a házak, azok csupán vonalak, elképzelések. Mi kór elkészült az objektum, kell egy megvalósulási tervet készíteni.

    Mély tisztelettel: Gyurcsi János

A te véleményed fontos!