Large+ hő- és páravisszanyerős központi szellőztető rendszer

Forgalmazó: Kardos Labor Kft.

0
1666
- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

Főbb paraméterek:

 • 450 – 550 m3/h
 • hatásfok > 84 %
 • EC, Pel < 0,31 Wh/m3
 • hő- és páravisszanyerős
 • PP habosított légcsatorna
 • HDPE műanyag, kör vagy ovális légcsatorna

Választható opciók:

 • meleg-vizes és villamos elő- és utó-temperálók
 • CO2 és légnedvesség érzékelő

Mire kínál megoldást a Large+ rendszer?

Régebbi építésű több szintes, több funkciós épületed mai kornak megfelelő renoválásakor olyan épületgépészeti megoldásokat választhatsz, amelyek komfortosabbá teszik lakásodban, irodádban a környezetet. A korszerű felújítás egyik legfontosabb eleme az épület friss levegővel való ellátása. A leggyakoribb igények, melyek a szellőztetés során jelentkezhetnek: páraszint egészségi határértéken belül tartása, pollenszűrés, biztonsági szempontok (CO2 szint figyelése) figyelembe vétele. A nagy épületméret szükségessé teheti egy extra méretű légcsatorna hálózat kialakítását.

Erre helyzetre kínálunk megoldást a Large+ központi szellőztető rendszereinkkel.

A rendszer központi része egy magas hatékonyságú hő- és páravisszanyerős légkezelő berendezés.

Választható készülékek

Különböző gyártók, hasonló paraméterekkel rendelkező készülékeiből az igényeidnek a legmegfelelőbbet választhatod.

A rendszert többszintes lakásokhoz, többfunkciós családi házakhoz, iroda és szabadidős létesítményekhez ajánljuk, hő- és (egyes típusok esetén) páravisszanyerő hőcserélővel (entalpia). Az elhelyezés történhet pl. gépészeti helyiségben, pincében, garázsban vagy tetőtérben. Az egyetlen szempont a fagymentes környezet. Lehetséges szabadon állóan szerelőlábon vagy falra függesztetten szerelni.

 • A készülékek 150 – 220 m2-es házak, lakások friss levegővel való ellátására alkalmasak. Erre a feladatra 450 – 550 m3/h maximális légszállítású hő- és páravisszanyerős berendezést javaslunk választani,
 • A legtöbb berendezés automatikusan működő nyári megkerülő ágat (bypass) tartalmaz.
 • A fagymentesítést általában a berendezések automatikus motorszabályzása oldja meg (depressziós fagyvédelem), vagy egyes típusokban az alapfelszereltséghez tartozó villamos előfűtő biztosítja.
 • Szabályzás és beállítás a beépített kezelőről végezhető, illetve az előre programozott szellőzési fokozatok között – egyes típusoknál – egy külső fokozatkapcsolóval lehetséges váltani.
 • Több típus esetében külső LCD kijelzős vagy TFT képernyős kezelőről is lehetséges a vezérlés.

A külső és kidobott levegő légcsatorna

PP habosított, magas párazáró tulajdonságú, könnyen szerelhető, további szigetelést nem igénylő légcsatornákból áll. A légcsatornák megfelelnek, a német DIN 1946-6 szabványnak.

Tartozék a külső-térben elhelyezhető, fali rács vagy tetőátvezető. Rovarhálóval, korrózióálló acél vagy műanyag kivitelben.

Szellőző és távozó levegő légcsatorna és légelosztó rendszer

Légvezető nyílások (anemosztátok): elszívásra, befújásra, kerek és szögletes kialakítással, elhelyezés szerint lehetnek mennyezetre, falba vagy padlóba építhetők. Ezekre változatos megjelenésű rácsok választhatóak.

A légcsatornák anyaga HDPE műanyag, higiéniai minősítéssel (Clinside technológia – SKZ minősítés). Profiljuk szerint kerek vagy ovális kialakításúak.

Rendszerelemek: elosztó- és gyűjtő dobozok, segítségükkel csillagpontos rendszer alakítható ki. Pontos légmennyiség beszabályozást tesz lehetővé, illetve a helyiségek közti áthallás is megakadályozható. Egyes gyártmányoknál hangtompító kulisszákat is tartalmaznak, így külön hangtompítók alkalmazása nem szükséges.

Opcionális elemek

A komfort szolgáltatások terén számos kiegészítő elem választható a rendszerhez.

 • Folyadék/levegő hőcserélő: a beérkező levegő fagymentesítő, ill. hűtési célú előtemperálására, vagy a szellőző levegő utó-fűtésére. Megújuló energiaforrásból is üzemeltethető vezérlése külső eszközzel végezhető.
 • Villamos fűtő regiszter. A szellőztetőgép fagymentesítő előfűtésére, külső vezérlő panellel működtethető. Egyes típusoknál a gyári alapfelszereltség része.
 • CO2 szabályozás, levegő minőség szabályozás, pl. légnedvességre, közvetlenül a géphez vagy külső szabályzóhoz csatlakoztatható.

Ismerd meg a forgalmazót!

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!