- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

2005. márciusában és áprilisában töltöttem 4 hetet Máltán, ahol nagyon sok fotót készítettem az ottani épületekről. Ez az első gyűjtemény, amit felrakok. Természetesen ezekről a házakról is sok érdekeset lehetne mesélni, de a legfontosabb, hogy ezek is energiatudatos házak!

Ha egy másik szemszögből vizsgáljuk meg a szerkezetüket és a helyet, ahol állnak, máris rájöhetünk, hogy ez az állítás nem teljesen igaz! Mindegyiket ugyan abból a kőből építették és természetesen nem volt bennük fűtés. A legtöbben még klíma sem. Kívülről a legtöbbje nincsen vakolva, csak belülről. A nyílászárók is igen egyszerűek és természetesen egy rétegű üvegezésűek. Továbbá, nem kellett az építésüknél különböző hőszigetelő megoldásokat alkalmazni.

Igaz, hogy télen hideg van bennük, amit egy jobb pulóverrel és éjszaka egy vastag takaróval kell ellensúlyozni, de így az épületek fűtésére elhasznált energia nagyon minimális. Csak a kényelmesebb lakók szereltetnek be klímát.

Mikor végignézed a képeket, látni fogod, hogy az ablakfelületek is minimálisak és minden ablakon spaletta van. Így védik a házakat a nyári túlmelegedéstől.

A felhasznált anyagok is szinte teljes mértékben újrahasznosíthatóak. A követ helyben bányásszák és ezzel a szállítási költsége és az azzal járó káros anyag kibocsátás is minimális. Igaz a fát hajóval kell hozni. Máltán szinte nincsen fa.

Nézd meg a galériát!

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!

A te véleményed fontos!