Small központi szellőztető rendszer

Forgalmazó: Kardos Labor Kft.

0
2230
- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

Főbb paraméterek:

 • 160 – 260 m3/h
 • hatásfok > 82 %
 • EC, Pel < 0,45 Wh/m3
 • hővisszanyerős
 • PP habosított légcsatorna
 • HDPE műanyag, kör vagy ovális légcsatorna

Választható opciók:

 • melegvizes és villamos elő- és utótemperálók
 • légcsatornába építhető, F7-F9 pollen és aktív szénszűrő

Mire kínál megoldást a Small rendszer?

A házad felújítása során – a korszerű anyagok és előírások következtében – azzal a helyzettel szembesülhetsz, hogy több légminőségi probléma is előáll a házadban.

Esőerdőbe illő relatív páratartalommal kell együtt élned, penészesedés indul meg, gyakran megemelkedik a CO2 szint, ami fáradékonyságot, rossz közérzetet és kialvatlanságot okoz. A megoldás a gyakori szellőztetés, de ezzel a drága pénzen kivitelezett hőszigetelés veszti el a hatékonyságát, hiszen a gyakori ablaknyitással „kidobjuk az energiát az ablakon”.

Erre helyzetre kínálunk megoldást a Small központi szellőztető rendszereinkkel.

A rendszer központi része egy magas hatékonyságú hővisszanyerős légkezelő berendezés.

Választható készülékek

Különböző gyártók, hasonló paraméterekkel rendelkező készülékeiből az igényeidnek a legmegfelelőbbet választhatod.


A rendszert kisméretű családi házakhoz, társasházi lakásokhoz, irodai és szabadidős létesítményekhez ajánljuk. Hő- és (egyes típusok esetén) páravisszanyerő hőcserélővel (entalpia),. egyes modelleknél speciális elhelyezési lehetőséggel, pl. mennyezetre, tetőtérbe vagy gardróbba szerelve.

 • A készülékek 80 – 130 m2-es lakások friss levegő ellátására alkalmasak. Erre a feladatra 160 – 260 m3/h maximális légszállítású hővisszanyerős berendezést javaslunk választani.
 • A legtöbb berendezés automatikusan működő nyári megkerülő ágat (bypass) tartalmaz.
 • A fagymentesítést általában a berendezések automatikus motorszabályzása oldja meg (depressziós fagyvédelem), egyes típusokban az alapfelszereltséghez tartozó villamos előfűtő biztosítja.
 • Szabályzás és beállítás a beépített kezelőről végezhető, illetve az előre programozott szellőzési fokozatok között – egyes típusoknál – egy külső fokozatkapcsolóval lehetséges váltani.

A külső és kidobott levegő légcsatorna

PP habosított, magas párazáró tulajdonságú, könnyen szerelhető, további szigetelést nem igénylő légcsatornákból áll. A légcsatornák megfelelnek, a német DIN 1946-6 szabványnak.

Tartozék a külsőtérben elhelyezhető, fali rács vagy tetőátvezető. Rovarhálóval, korrózióálló acél vagy műanyag kivitelben.

Szellőző és távozó levegő légcsatorna és légelosztó rendszer

Légvezető nyílások (anemosztátok): elszívásra, befújásra, kerek és szögletes kialakítással, elhelyezés szerint lehetnek mennyezetre, falba vagy padlóba építhetők. Ezekre változatos megjelenésű rácsok választhatóak.

A légcsatornák anyaga HDPE műanyag, higiéniai minősítéssel (Clinside technológia – SKZ minősítés). Profiljuk szerint kerek vagy ovális kialakításúak.


Rendszerelemek: elosztó- és gyűjtő dobozok, segítségükkel egy csillagpontos rendszer alakítható ki. Pontos légmennyiség beszabályozást tesz lehetővé, illetve a helyiségek közti áthallás is megakadályozható. Egyes gyártmányoknál hangtompító kulisszákat is tartalmaznak, így külön hangtompítók alkalmazása nem szükséges.

Opcionális elemek

A komfort szolgáltatások terén számos kiegészítő elem választható a rendszerhez.

 • Folyadék/levegő kalorifer: a beérkező levegő fagymentesítő, ill. hűtési célú előtemperálására, vagy a szellőző levegő utófűtésére. Megújuló energiaforrásból is üzemeltethető, vezérlése külső eszközzel végezhető.
 • Villamos fűtő regiszter a szellőztetőgép fagymentesítő előfűtésére, külső vezérlő panellel működtethető. Egyes típusoknál a gyári alapfelszereltség része.
 • Légcsatornába szerelhető pollenszűrő (nagyobb felületű, F7 vagy F9 osztályú), aktív szénszűrő.

Ismerd meg a forgalmazót!

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!

A te véleményed fontos!