Standard NL+ hő- és páravisszanyerős központi szellőztető rendszer

Forgalmazó: Kardos Labor Kft.

0
1307
- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

Főbb paraméterek:

 • 350 – 450 m3/h
 • hatásfok > 84 %
 • EC, Pel < 0,31 Wh/m3
 • hő- és páravisszanyerős
 • PP habosított légcsatorna
 • HDPE műanyag, kör vagy ovális légcsatorna

Választható opciók:

 • geotermikus, hűtő-fűtő előtemperáló
 • meleg-vizes és villamos elő- és utó-temperálók
 • CO2 és légnedvesség érzékelő

Mire kínál megoldást a Standard NL+ rendszer?

A zéró energiás minőségű épületed nagy légszállítási igénnyel, számos komfortszolgáltatás mellett valósítható meg, mint például a pára szinten tartását biztosító entalpiás hőcserélők vagy a légminőség figyelő szenzorok. A nagy légcsatorna rendszereknél is alapkövetelmény a kiegyenlített szellőzést és hangtalan működést. Ezt biztosítja a csillagpontos kialakítás és a magas minőségű HDPE légcsatorna. Utóbbiak – a clinside technológiának köszönhetően – antibakteriálisak és könnyen tisztíthatóak.

Ilyen összetétellel ajánljuk a Standard NL+ hő- és páravisszanyerős központi szellőztető rendszereinket.

A rendszer központi része egy magas hatékonyságú hő- és páravisszanyerős légkezelő berendezés.

Választható készülékek

Különböző gyártók, hasonló paraméterekkel rendelkező készülékeiből az igényeidnek a legmegfelelőbbet választhatod.

A rendszert többfunkciós családi házakhoz, nagyobb lakásokhoz, irodai- és szabadidős létesítményekhez ajánljuk Hő- páravisszanyerő hőcserélővel (entalpia). A különböző típusok elhelyezési lehetőségei: gépészeti helyiségben, tetőtérbe vagy garázsban, pincében. Szabadon álló készülékként vagy falra függesztetten szerelve.

 • • A készülékek 150 – 250 m2-es lakások friss levegő ellátására alkalmasak. Erre a feladatra 450 – 550 m3/h maximális légszállítású hő- és páravisszanyerős berendezést javaslunk választani
 • A legtöbb berendezés automatikusan működő nyári megkerülő ágat (bypass) tartalmaz.
 • A fagymentesítést általában a berendezések automatikus motorszabályozása oldja meg (depressziós fagyvédelem), egyes típusokban az alapfelszereltséghez tartozó villamos előfűtő biztosítja.
 • Szabályzás és beállítás a beépített kezelőről végezhető, illetve– egyes típusoknál – egy külső LCD kijelzős vagy TFT képernyős kezelőről vagy fokozatkapcsolóról lehetséges.

A külső és kidobott levegő légcsatorna

PP habosított, magas párazáró tulajdonságú, könnyen szerelhető, további szigetelést nem igénylő légcsatornákból áll. A légcsatornák megfelelnek, a német DIN 1946-6 szabványnak.

Tartozék a külső térben elhelyezhető, fali rács vagy tetőátvezető. Rovarhálóval, korrózióálló acél vagy műanyag kivitelben.

NextGEN gallery is not installed/inactive!

Szellőző és távozó levegő légcsatorna és légelosztó rendszer

Légvezető nyílások (anemosztátok): elszívásra, befújásra, kerek és szögletes kialakítással, elhelyezés szerint lehetnek, mennyezetre, falba vagy padlóba építhetők. Ezekre változatos dizájnú rácsok választhatóak.

A légcsatornák anyaga HDPE műanyag, higiéniai minősítéssel (Clinside technológia – SKZ minősítés). Profiljuk szerint kerek vagy ovális kialakításúak.

Rendszerelemek: elosztó és gyűjtő dobozok, segítségükkel csillagpontos rendszer alakítható ki. Ez pontos légmennyiség beszabályozást tesz lehetővé, illetve a helyiségek közti áthallás is megakadályozható. A dobozok egyes gyártmányoknál hangtompító kulisszákat is tartalmaznak, így külön hangtompítók alkalmazása nem szükséges.

Opcionális elemek

A komfort szolgáltatások terén számos kiegészítő elem választható a rendszerhez.

 • Geotermikus előtemperáló rendszer: Talajkollektoros kialakítású primer energia oldallal, „A” energiaosztályú szivattyúval működtetett. A nyári előhűtés, a páracsökkentés megvalósítására. A téli előfűtés a szellőztető gép hőcserélőjének jégmentesítését oldja meg takarékosan, miközben a kiegyenlített szellőztetés elve sem sérül.
 • Folyadék/levegő kalorifer. A beérkező levegő fagymentesítő, ill. hűtési célú előtemperálására, vagy a szellőző levegő utó-fűtésére. Megújuló energiaforrásból is üzemeltethető. Vezérlése külső eszközzel végezhető.
 • Villamos fűtő regiszter. A szellőztetőgép fagymentesítő előfűtésére, külső vezérlő panellel működtethető. Egyes típusoknál a gyári alapfelszereltség része.
 • CO2 szabályozás, levegő minőség szabályozás, pl. légnedvességre, közvetlenül a géphez csatlakoztatható, vagy külső szabályzóhoz.

Ismerd meg a forgalmazót!

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!

A te véleményed fontos!