Terasz építése hőhíd nélkül – homlokzatra függesztett megoldás

Hőhídminimalizálás

4
1771
- hírdetés -
Gázkazánok és konvektorok szervizelése

Ez egy hőhíd mentes, homlokzatra szerelt üveg terasz! A tavaszi és őszi hónapokban, mikor a napsütés gyenge és kint hideg van, biztos kellemes lehet erre a teraszra kiülni és elolvasni egy újságcikket. Mikor megunja az ember az olvasást nézegetheti az utca forgalmát. Sokkal több értelmét nem látom ennek az üveg terasz kialakításnak. Hacsak nem egy jó példa egy hőhíd mentes terasz építésére.

Jól használható vagy szép legyen a terasz?

A házépítésben van egy nagy kettősség. Hova tegyük a hangsúlyt, a szépségre inkább vagy a praktikumra. Ez vonatkozik a teraszra is, mert egy terasz, különösképpen egy üveg terasz meghatározó eleme egy ház homlokzatának. Ez az üveg terasz egyértelműen feldobja, különlegessé teszi a ház homlokzatát. A hasznosságát azonban már megkérdőjelezem. Főleg a nyári kánikulában, mikor az miatt kizárt, hogy meg lehet maradni az üveg mögött.

Mi haszna van ennek a terasz kialakításnak?

Ennek az üveg terasznak a járó felülete egy acél keretre van lefektetve, mely két ponton van felrögzítve a ház homlokzatára. A külső sarkai fel vannak ´lógatva´ a ház homlokzatára. A korlát és az üvegszerkezet erre a függesztett konzolra van rögzítve. Ezzel a ház tervezői minimálisra csökkentették a hőhidat.

Utólag épített családi ház terasz

Ezt az acél szerkezetes terasz megoldást meglévő családi ház esetében is alkalmazhatod.
A kivitelezése nagyon egyszerű és minimális bontási és helyreállítási munkákkal jár. Gyakorlatilag az új teraszajtót kell beépíteni és ki kell fúrni a megfelelő rögzítési pontokat, melyre felszerelhető az előre legyártott terasz. Az üveg kalitkát felejtsük el. Az csak dísze a képen látható szálloda homlokzatának. Ami hasznos lehet a számodra az a terasz tető. Megvéd a napsütéstől és az esőtől. Kiszélesíti azt az időjárási spektrumot, ahol használhatod a házad teraszát.

Ha nem alkalmas a házad szerkezete, hogy a homlokzatára felrögzítsél egy teraszt, akkor olvasd el a cikkünket a lábakra állítható terasz megoldásról >>

Nézd meg a bejegyzéshez tartozó galériát!

Családi ház tervezés vagy építés előtt állsz? Keress nálunk tervezőt, kivitelezőt vagy építőanyag forgalmazót!
- hírdetés -
A napenergiától a passzívházig!

4 Hozzászólások

  1. Nekem úgy tűnik, hogy nyáron bent izzadhatunk, télen meg fagyoskodhatunk. Persze ha elérhető olyan hőszigetelés, mint amit a fal tud, akkor az már oké. De a tudomásom szerint az üvegen keresztül átjön a meleg és benntarja. A falat is képes ez átmelegíteni. Télen meg a hideg jön át az üvegen keresztül és megfagyunk. Mert ilyenkor túl kevés napfény jön át.

  2. A teraszajtó és az üveg hőszigetelési értékének ilyen módon történő összekapcsolása nem helyes. Valóban léteznek olyan hőszigetelő üvegek, amelyek gázzal töltöttek és néhány év múlva bizony újra kell tölteni őket. De ezeket mindenféle homlokzati nyílászáróba beépítik, nem csak teraszajtókba.
    Egyébként a hőszigetelés szempontjából az üveg hőszigetelési értéke helyett sokkal helyesebb a szerkezet teljes hőszigetelési értékéről beszélni, mert az az igazán releváns. Így, ma már léteznek olyan nagy nyitás-szélességű teraszajtók (pl. Solarlux SL97 típus), amelyek akár passzívház minősítésű épületekbe is beépíthetőek.

  3. Nézem a képeket, és eszembe jut, hogy egy ismreősöm mostanság építkezett, vett valami csoda teraszajtót, ami ugye nagy üvegfelület, és megdöbbenve látta ,hogy a hőszigetwelési értékeket csak pár évig garantálják. Utána kutakodott, és kiderült, hogy van idővel romlűás, például az ő esetében valaqmi gáz volt az üvegrétegek között, és ez elillan idővel. Szóval nem lehwet, hogy az efféle hőhídmentes megoldások idővel “térdigérő sínadrággá” válik?

  4. Szia András!
    Ez az üveg megoldás nekem nagyon tetszik. Eltudom képzelni,mikor kiülök egyedül és csak süttetem agamat novemberben.
    Dénes

A te véleményed fontos!